{ SKIP }

POSTED ON 25 Oct 2017

你以為平時勤啲洗車,咁就夠哂乾淨?其實深層清潔都好重要!事關引擎喺燃燒汽油時,或多或少都會產生積炭,日積月累就會黏附於引擎各個部份,造成動力不足、性能下降、油耗亦會更高,如果汽油品質唔好,情況就會更加嚴重!所以,係時候黎個深層清潔啦!

又唔好以為清潔過程好複雜,其實只要使用汽油添加劑,就能於行車期間同時清潔引擎。例如由加德士嘅Techron特勁汽油添加劑,由雪佛龍(Chevron)公司研發,經試驗證實能有效清潔燃油系統,包括燃油噴咀、進氣閥、燃燒室,改善動力不足、引擎性能、燃油效率;仲可以預防硫腐蝕、冷啓動損害、引擎爆震、火嘴啞火。簡單啲黎講就即係清潔積炭、恢復引擎性能,仲減少有害氣體排放!

使用方法亦好簡單,只要喺就黎冇油嘅時候,將整支汽油添加劑注入油缸,然後先至入油(一支添加劑最多可處理約45升汽油),然後再……冇啦!完成啦!係咪好簡單呢!

為咗有最佳效果,加德士建議大家每行5000公里就用一支。每支都只係賣HKD138,由11月1號至12月31號仲有特價,只係HKD123一支,去加德士入油順便買埋就得!幫引擎做深層清潔咪就係咁簡單囉!

法拉利用來取代California T的Portofino開篷超跑GT已經正式登陸中國市場,並於日前在南沙港舉行盛大登場儀式。
auto
法拉利Portofino正式登陸中國市場
23 Nov 2017
一個男人成功「荼毒」老婆嘅感人故事!
auto
得一知己死而無憾 沖繩飄移夫婦
23 Nov 2017