{ SKIP }
文:MenClub Mean娜  圖:互聯網
POSTED ON 06 Jul 2017
成日都同大家介紹外國嘅插畫家,但唔代表香港人冇料到!今次就同大家介紹來自香港嘅超強插畫家「阿梁」!睇見佢精細嘅畫作中幅幅都係有故事的畫,真係冇返咁上下畫功同心思都創作唔到!


就咁睇,呢幅可能只係一幅普通嘅悟空,但望真啲,就會發現「驚喜在細節」,原來構成悟空嘅,就係大大小小《龍珠》嘅情節!



就咁一幅畫裡面包含N幅插畫,的確唔簡單!


再睇睇佢筆下嘅「路飛」。




同樣由草圖開始已經諗定《One Piece》劇情要包含在內。




連「哥哥」嘅插畫都有!


自己人撐自己人!想睇更多阿梁嘅精彩畫作支持佢就去佢Facebook啦!

https://www.facebook.com/ahleungillustration/

如果呢個調查放喺香港,可能更多人會要求要有維維呢個選項orz...
gags
千年一遇美少女唔算靚女?日網民高票認為環奈bb只係「可愛」 ...
17 Jan 2018
最近「庄司二号」就畫咗一系列超性感女版咸蛋超人,雖然一系列都係超人樣,但個個都波大腰幼身材正,仲有分唔同類型唔同個性添!
gags
咩類型都有 超性感女版咸蛋超人
17 Jan 2018