{ SKIP }
文:MenClub Mean娜  圖:互聯網
POSTED ON 21 Dec 2017


比起熱辣辣唔想同任何人有身體接觸嘅夏天,冬天絕對係一個更容易溝女嘅季節!試諗下喺寒冬之中,女女縮埋一舊猛話好凍好凍,呢個時候,作為雄糾糾嘅男人,當然要適時畀啲溫暖對方,一雙溫暖嘅手絕對唔少得!不過如果呢個時候,連你對手都係凍冰冰,試問女女又點會想畀你拖住隻手呢?如果巴打唔想戴手套,但又想保持對手暖笠笠,除咗叫你著多幾件衫之外,其實仲有其他方法嘅~話說Twitter就瘋傳緊一個Post,教人如何唔戴套都能夠保持雙手溫暖,一齊睇過~


日本繪師遠野(@gallon_t)就喺Twitter出Post,教人點樣暖住隻手,因為佢自己就係啲長期手凍腳凍嘅人,有時對手仲會凍到連筆都揸唔到,於是佢就諗到一個方法,就係用暖貼貼喺手腕內側嘅袖口,一來可以暖住對手,二來貼喺衫上面,又唔使擔心燙傷。



唔少網友試過呢個方法,覺得非常好用!如果你都想Keep住一雙溫暖嘅手畀女女取暖,呢招絕對用得著呀!
唔少攝影師都會喺日本取材,而東京攝影師ヤコー就同樣喺日本影咗唔少相,但特別之處在於,佢影嘅相都有一種超現實嘅感覺,好似動畫咁。
gags
不一樣的日本 東京攝影師ヤコー的動畫風相片
11 Jan 2018
喺社會打滾得耐,就會發現唔係個個上司都真心令人佩服,好多時一啖砂糖一啖屎,更多嘅係令人反晒白眼。
gags
令人反晒白眼 不負責任的上司廢話
10 Jan 2018