{ SKIP }
文:MenClub Mean娜  圖:互聯網
POSTED ON 09 Jan 2017

女神嘅存在就係要用美貌去治癒人心,一旦女神崩壞,彷彿「信仰」就會瓦解,教信徒嘅愛慕之情要何去何從呢?所以日本網民時時刻刻都Mon住各大女神有冇走樣!繼之前「千年一遇美少女」橋本環奈頻頻被評劣化之後,今次就輪到長澤正美被話歪掉,三十歲都未夠就成個大媽咁,啲皺紋、魚尾紋通通出晒嚟!


大家仲記唔記得當年長澤拍《在世界中心呼喚愛》時係幾咁青純可愛,到佢長大後都仲Keep住又靚又Sweet。



雖然佢間唔時都傳出走樣消息,狀態時好時壞,但大部分見佢都仲係靚靚女女,係有時真係畀人影得好衰啫……(好似係)。



但已經29歲嘅長澤近年出狀況嘅情形愈來愈多,而呢次就係喺新春節目《新春VS嵐》上,影到佢玩遊戲時太激動,導致表情多多之餘仲擠出雙下巴、皺紋同魚尾紋等等,睇落老咗成廿歲咁!









明明長澤同新垣結衣只係差一年,但感覺上膚質就差好遠,似乎長澤要努力保養皮膚,先可以同眾多女神繼續Fight落去!

https://goo.gl/6hXz15

估唔到今次嘅冠軍會係前SKE48成員大脇有紗,而唔係普通素人,呢種由藝人得獎嘅情況真係非常少見。
gags
「日本最可愛大一生選舉」 網民批評冠軍大脇有紗邊忽可愛
23 Nov 2017
根據「這麼可愛一定是男孩子」理論,日本一位極可愛嘅資深偽娘「エルも」就喺Twittr上出Post,講咗一件令網友大為震驚嘅事情。
gags
能成為密友大概總帶著愛︰「偽娘同學請和我交往。」
23 Nov 2017