{ SKIP }
文:MenClub Mean娜  圖:互聯網
POSTED ON 10 Jan 2017

日本人過新年有好多方法,其中一種傳統習俗就係食年糕。不同於中國年糕,日本年糕係放喺爐上經烤製而成嘅食品,而食法都有好幾種,有人鍾意烤軟咗啲年糕後再點豉油,然後捲埋紫菜食;有人就鍾意將年糕浸入紅豆沙入面食;仲有啲人鍾意喺年糕上灑上黃豆粉,真係咩食法都有!


而最近日本Twitter就有網民開心些牙自己烤嘅年糕,但成件事嘅重點不在於分享美食又或者交流煮食心得,而係喺年糕嘅形狀上……




矛錯!呢位叫「犬マン@dog_men1」嘅日本網民發現新年流流佢嘅年糕竟然生出一條疑似、好似、一定係除非唔係嘅「丁」狀物體,由根部到頭部都展現無遺!


唔通有惡靈附體?!咁多年糕唔扯偏偏係佢嚿年糕先扯到行一行……點知佢一出Post,就發現大把網友都係「同是天涯淪落人」,烤烤吓年糕監生畀個年糕「性騷擾」,望住嚿「勃起」嘅年糕,教人情何以堪呢……




不過Mean娜就覺得,錯不在年糕,最衰都係烤佢嗰個人,如果唔係條友仔搞到嚿年糕慶烚烚,直頭「慾火焚身」咁,嚿年糕又點會谷到又大又粗丫!衰鬼!

https://togech.jp/2017/01/05/44070

「問世間情是何物」「愛神也有苦惱問他可知道」情愛自古以來都是最複雜的事,不過總有些小小的事情可以慢慢被我們總括和歸納出來!
gags
【知情色趣】愛?沒那麼簡單!
18 Jan 2017
土耳其攝影師 Can Dagarslani就影咗輯好特別嘅作品《Serenity》,透過老夫婦嘅情侶合照,細看佢哋臉上嘅皺紋、眼神嘅交流、身體嘅默契,去表達深遠嘅愛情。 ... ...
gags
非一般文青 老夫老妻氣質合照
18 Jan 2017