{ SKIP }
文:MenClub Mean娜  圖:互聯網
POSTED ON 11 Jan 2017

日本相當重視2020年舉行嘅東京奧運,喺上年已經準備咗唔少宣傳活動,雖然係日本嘅盛事,但熱愛日本嘅香港人都非常關心東京奧運嘅消息!加上日本貴為動畫大國,嚟緊奧運將會加入「東京奧運動畫宣傳人選」去強調日本文化,唔少動漫迷都好想知道,邊套心儀動漫人物會榜上有名,為日本爭光!


其實官方已經陸續推出動畫合作商品,不過網民睇完之後,就發覺唔多對路……





冇錯!唔係商品唔對路呀!而係選角唔對路呀!日本網民見到《妖怪手錶》同《光之美少女》真係火都嚟埋,覺得佢哋憑咩入圍代表日本!


值得入圍嘅明明仲有大把,《男兒當入樽》、《多啦A夢》、《足球小將》咩都好啦!再唔係最起碼都加返比卡超丫!Pikachiupi!!!

http://hayabusa.open2ch.net/test/read.cgi/livejupiter/1483606396/

「問世間情是何物」「愛神也有苦惱問他可知道」情愛自古以來都是最複雜的事,不過總有些小小的事情可以慢慢被我們總括和歸納出來!
gags
【知情色趣】愛?沒那麼簡單!
18 Jan 2017
土耳其攝影師 Can Dagarslani就影咗輯好特別嘅作品《Serenity》,透過老夫婦嘅情侶合照,細看佢哋臉上嘅皺紋、眼神嘅交流、身體嘅默契,去表達深遠嘅愛情。 ... ...
gags
非一般文青 老夫老妻氣質合照
18 Jan 2017