{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 15 May 2017
上星期同大家介紹Marvel頭盔嘅時候就提到廠商「HJC」,而其實佢哋除咗Marvel嘅聯乘之外,仲有同《Star Wars》有合作。例如以下呢個根據《Star Wars》中Luke Skywalker 揸住X-Fighter時戴住嗰個頭盔黎做嘅…呃…頭盔,就係一個好例子啦!


呢個名為「IS-5 X-WING REBEL FIGHTER」嘅係一個開面式頭盔,又稱為四分之三安全帽,因為佢主要保護到整個後腦同前額,但就漏空咗下半邊面,但依然係附合美國運輸部門嘅安全規定。另外用上CAD技術令到配戴時更為方便同貼臉。外型方面就當然係跟足電影入面Luke個頭盔黎設計,但最有型嘅就係可以收起嘅橙色護目鏡,仲有灰色同黑色兩種。


呢個頭盔可以話係兼顧型仔同毒於一身,售價係199.99美金,即係大約1600HKD左右。有興趣就去HJC官網睇下啦。
HJC


討論區有人大爆ig一大堆ptgf名單,全城瘋狂,人人自危,有人說搵食啫犯法呀,呢個世界有雞先定有雞蟲先,真係上帝都未必知,有供就有求,何況冇雞蟲又邊得嚟咁多雞? ...
girls
王貽興 -ptgf
28 May 2017
影片可以存檔備份,真人又如何?我曾經因為朋友上述提及的AV存檔論而構想過一個故事,那是關於人能否把另一半存檔,即是停留在某一個時期你最喜愛時候的她或他。 ...
girls
黃天頤-讓大腦備份戀愛的感覺
28 May 2017