{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 19 May 2017
喺介紹今日「深夜系列」嘅主角之前,首先要解釋下咩係「土竜」先。土竜其實係日文,片假名寫做モグラ,中文其實即係鼴(讀:演),係一種體形細小,柔弱怕人嘅小動物。而「モグラ女子」就係日本對於比較內向、怕醜、鍾意獨處,可以激起人家保護感嘅女仔嘅形容詞。難明呀可?唔緊要,我有例子,就係呢個「松川菜々花」啦!


今年19歲嘅松川菜々花自細就生得好可愛,可愛到中學時期已經好幾次被星探邀請成為模特兒,但因為當時年紀太輕,佢爸爸就反對加入藝能界,直到16歲時同朋友去東京迪士尼時再被星探發現,爸爸見佢都已經讀到高中就準許佢入行。後來就加入以老師為主題嘅偶像組合「FYT」,仲同另一位寫真偶像都丸紗也華係隊友。


而佢喺三月就成為日本人氣少女雜誌《Non-no》嘅專屬模特兒,五月登上《Young Jump》嘅內頁模特兒,展現出相當吸引嘅身材。話唔定有機會成為下一位大物偶像喎!
nanamero0129 on Instagram
松川菜々花 on Twitter 
討論區有人大爆ig一大堆ptgf名單,全城瘋狂,人人自危,有人說搵食啫犯法呀,呢個世界有雞先定有雞蟲先,真係上帝都未必知,有供就有求,何況冇雞蟲又邊得嚟咁多雞? ...
girls
王貽興 -ptgf
28 May 2017
影片可以存檔備份,真人又如何?我曾經因為朋友上述提及的AV存檔論而構想過一個故事,那是關於人能否把另一半存檔,即是停留在某一個時期你最喜愛時候的她或他。 ...
girls
黃天頤-讓大腦備份戀愛的感覺
28 May 2017