{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 29 Jun 2017

香港人鍾意睇靚女,但更鍾意睇唔靚但以為自己靚嘅女,所以每年一到選美你就算唔睇電視,都一定會睇下啲入圍同落選佳麗係咩樣。但你記唔記得上年大家最鍾意嘅選美佳麗其實唔係來自香港,係來自馬來西亞,參加華姐嘅林宣妤(訪問:http://bit.ly/2s0xcKt)

事隔半年,各地嘅選美活動都開始咗。而馬來西亞嘅國際華裔小姐亦都有新冠軍,佢就係「陳玉娥」——唔係,唔係呢個



係呢個



或者你冇聽過呢個叫「陳玉娥」嘅女仔,但其實佢係一個有成三十幾萬Followers嘅馬來西亞網絡美女,網名叫「月兒彎彎」。今年廿二歲嘅佢由2012年就已經開始玩Instagram,因為個樣生得可愛、身材又唔錯,所以好快就人留意到佢,到2014年尾就人氣爆發,隨隨便便都有幾千人Like佢嘅相。到今年就挾住人氣參選華姐,仲拎埋冠軍添!


先有上年港姐冠軍馮盈盈,後有馬來西亞華姐冠軍陳玉娥,兩個都係網紅身份參選大型選美再奪冠,唔知係咪一個新趨勢呢?


yueer_moonlover_ on Instagram

yueermoonlover on Facebook


中秋未到都可以賞月嘅!
girls
臀友又黎啦! 收集的漂亮Pat Pat的Instagram
20 Sep 2017
原來再高的學歷,再美的容貌,也會在愛情關卡裡進退失據,公平面對你我她都有的憂慮。
girls
黃天頤-《可以沒有十優,但不可以沒有單身的行動力》
20 Sep 2017