{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 04 Jul 2017
當你聽啲音樂串流APP嘅幾廿大流行榜都聽到好多EDM(Electronic Dance Music),你就知道EDM唔再係焗限於夜場「洞之洞之」嘅小眾玩意。事實上就連香港好多Party、產品發佈會都會搵個DJ黎打碟助慶,當中仲有唔少係靚女黎!其中有兩個仲被「EDMDROID」選為「十大性感亞洲女DJ」添!佢哋就係「Troyi」、「Lokyii」!


「雙兒」之中,大家或者會比較認識「Lokyii」,一來係因為我哋上年有訪問過佢;二黎係因為佢男朋友乃係曾經為台北電競隊伍TPA贏下《英雄聯盟》世界冠軍、目前為另一支電競隊伍「Raise Gaming」擔任宣傳大使嘅「Toyz」。但其實撇除以上嘅花邊新聞,模特兒出身嘅Lokyii近年都專心於DJ表演。



而「雙兒」嘅另一位Troyi就更加係自細就對音樂有熱誠。官方網站介紹佢係2010年於澳洲讀音樂時接觸電音,用咗一年自學就成為昆士蘭最搶手嘅DJ,回流香港之後加入Active Production做執行總監。幕前就同Lokyii一齊去唔同地方、國家表演,仲有拍自己嘅旅遊節目添!


都係學蕭叔叔話齋,音樂造詣我哋唔評論,但有靚女做DJ,有啲畫面又真係睇得人幾開心嘅!
djtroyi on Instagram
lok_lokyii on Instagram

中秋未到都可以賞月嘅!
girls
臀友又黎啦! 收集的漂亮Pat Pat的Instagram
20 Sep 2017
原來再高的學歷,再美的容貌,也會在愛情關卡裡進退失據,公平面對你我她都有的憂慮。
girls
黃天頤-《可以沒有十優,但不可以沒有單身的行動力》
20 Sep 2017