{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 14 Jul 2017
喺白石媽媽出現之前,AV界中又靚、又有肉地、又有「母性的光輝」嘅女優代表,係2009年出道嘅「めぐり」——大家或者會比較熟悉佢嘅前藝名「藤浦 めぐ(藤浦惠)」,又或者如果你唔識樣,會比較認得佢胸前嘅一對G級上圍,以及上面號稱只得0.8cm直徑嘅兩點。不過隨住出道十年來臨,佢就將會於今年9月結束AV生涯啦。


藤浦 めぐ於2007年以寫真女星身份出道,當時就憑可愛嘅樣貌、豐滿嘅身材成為銷量奇蹟。你需知道就算一個當紅寫真女星,最密都係三個月出一隻寫真DVD,但當時藤浦 めぐ係每個月起碼出一隻、維持咗一年(實際上2007年6月起到2008年5月為止,佢係出咗18隻寫真作品),可見佢嘅號召力有幾大。而隨住後來寫真尺度越黎越大,甚至到達裸露程度,大家都估佢會下海進軍AV界。果然佢就喺09年1月喺「MUTEKI」以藝能人身份出道,再加盟頂級片商「S1」。


往後嘅兩年日子中佢都係S1最賣得嘅女優之一,與吉沢明步、麻美ゆま、Rio、松島楓、初音實等共同撐起S1嘅招牌。不過去到2010年12月就宣佈「AV引退」、2011年5月換咗經理人公司、轉埋藝名做「めぐり」之後喺SOD復出,可惜之後再難重上高峰。接著先後成為MOODYZ同以巨乳作品聞名嘅「OPPAI」專屬女優,演出作品亦由以往嘅肉感美少女轉為輕熟、人妻向。最後於15年成為人妻片商「溜池ゴロー」專屬,直到黎緊暑假發佈最後一隻作品,仲係「剃毛中出」嘅解禁作,Fans要留意啦。


根據台灣AV達人「一劍浣春秋」嘅說法,近幾月黎「めぐり」嘅發片量大增,依家回望就可以斷定係因為密謀引退而盡力賺多啲。「めぐり」亦於Twitter上公佈最後嘅AV活動會係九月舉行,所以可以肯定佢唔係因為咩突然事而要引退,作為一個Fans大家亦只好送上祝福。不過依家啲AV女優「跳出又跳入」嘅例子多不勝數。話唔定大家好快又見啦。
中秋未到都可以賞月嘅!
girls
臀友又黎啦! 收集的漂亮Pat Pat的Instagram
20 Sep 2017
原來再高的學歷,再美的容貌,也會在愛情關卡裡進退失據,公平面對你我她都有的憂慮。
girls
黃天頤-《可以沒有十優,但不可以沒有單身的行動力》
20 Sep 2017