{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 23 Oct 2017
每個人對「美」嘅睇法都係主觀嘅,理應唔受任何人影響同批評,尤其對於自己嘅身體就更加應該學識尊重同欣賞。不過作為群居生物,要唔受其他人影響都真係幾難。外國有人就開立咗一個名為「Nude Yoga」嘅Instagram Account,以唔同女性裸體做瑜伽嘅照片黎鼓勵女性欣賞自己嘅身體。

「Nude_Yogagirl」由2015年由一名不知名嘅女性模特兒兼攝影師成立,佢喺接受外國雜誌《Men's Health》訪問時透露當初係希望透過作品,去令大家知道每一個人都係美麗的,而且可以用自己嘅身體佢做精彩嘅事。亦希望大家可以嘗試玩瑜伽,或者可以從中了解咩係「身體接受(Body Accpetance)」。呢個Account一成立就大受歡迎,至今已經有接近68萬粉絲。近日佢仲提出「 #NYGyoga」,呼籲女性們上載自己嘅裸體瑜伽照。

作為男人,我們對女性身體當然有一個喜好,但脫離我哋喜好嘅女性又係咪一定係「唔靚」,甚至係「醜」呢?退一步黎講,就算係唔靚,我哋又係咪有資格去批評、甚至取笑?而如果你開始思考呢個問題,就已經係「Nude_Yogagirl」嘅目的啦。
nude_yogagirl on Instagram
睇返就知佢有幾吸引!
girls
Jennifer Lawrence回歸單身!
23 Nov 2017
希望佢唔會因為咁成為下一個拒簽受害者啦。
girls
震驚70億人 Bella Hadid上海不慎走光
22 Nov 2017