{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 29 Feb 2016
出身自台灣綜藝節目《大學生了沒》嘅通告藝人陳艾琳多日黎成為台灣媒體嘅熱門報導對象,原因唔係因為佢有對堪稱夾死蟻嘅美腿,亦唔係因為佢去咗澳洲渡假(嚴格上係避世)大騷比堅尼美照,而係因為佢同當紅男子組合「MP魔幻力量」嘅前成員阿翔嘅感情瓜葛!


由於件事頗為複雜,所以我就按時序黎同大家講下呢單八掛。話說作為團中鼓手嘅阿翔於2月13日宣佈因「生涯規劃」退團,但17日台灣壹週刊就發現退團主因係阿翔宣佈退團前,同佢拍拖三年(事後澄清已於上年3月結婚)嘅陳艾琳喺私人fb大爆男方喺籌備婚禮時「依然有妹跟你約炮,你依然在兩個月前讓妹幫你在停車場口交」,更自爆曾經流產。事發之後陳艾琳就飛到去澳洲散心避世。

圖片:chen_ai_ling51 on instagram


陳艾琳出身自《大學生了沒》最出名嘅係163cm高,但就有一對100cm長嘅纖瘦美腿,更有「琳琳腿」之稱。她與阿翔於2014年被爆拍拖,當時已經交往一年幾。又值得一提嘅係阿翔所屬的「MP魔幻力量」都堪稱宅男天敵,因為團內成員先後「擒獲」多位宅男女神。例如主唱嘎嘎先傳出與安心亞的親蜜片段,反又同Popu Lady嘅寶兒傳出戀情,更被拍到二人於街頭掀衣擁吻兼下跪。另一Popu Lady成員大元就同另一個「MP」成員鼓鼓維持「好朋友關係」。之前介紹過嘅貓眼少女李優就同另一位MP主唱「廷廷」有親蜜互動,再加上阿翔同琳琳呢一Pair,真係偶像劇嘅陣容。

圖片:中時電子報

圖片:台灣蘋果日報

圖片:台灣蘋果日報

圖片:東森新聞雲


不過同時佢哋嘅關係都出名亂。例如「嘎嘎」咁,與寶兒「掀衣擁吻下跪」後就被勒令退團,而今次又發生「約炮口交流產」事件,相信粉絲們應該都會幾傷心啦鬼叫你溝哂啲女神咩我哼
圖片:陳艾琳 on facebook
唔單止可愛,身材仲非常好!
girls
福岡最可愛?不!是日本最可愛的今田美櫻!
14 Aug 2018
姐姐萬歲!
girls
姐姐的魅力! 年近四十但依然吸引的女星
13 Aug 2018