{ SKIP }

POSTED ON 10 Apr 2018

雖然你可能無睇過卡通《The Simpsons》,但一定會知道,這個美國人心目中家傳戶曉的動畫,兒童不宜但幽默地嘲諷美國文化、現今社會或者時令話題,真心好笑,尤其是上年成功預言Donald Trump當選總統的情景,我諗全世界都會認識。

話說The Simpsons一家好多家庭成員,最常見當然是主角,一家之主Mr. Homer,平時佢最鍾意食(應該士多啤梨味)冬甩。有冬甩店就睇準機會,與其合作推出Homer專屬的「D’ohnut」,因為當Homer面對煩惱,懊惱時便會發出「D'oh!」聲,冬甩名明顯食埋個字,由上月中供應到四月尾。

今次為合作的品牌正正就是美國其中一間最大的連鎖冬甩店Krispy Kreme ,不過不過不過,「D’ohnut」今次推出的地區就無美國份,竟然係澳洲先發,對美國simpsons fans產生嚴重打擊,尤其你上ig 打 #simpsonsdohnut,大批大批相簡直挑機,我諗美國都會有嘅。

明明都只係white-chocolate truffle-strawberry口味,但你見個package咁靚,你總會有忍唔住想買。

人家的Whisky infuse 水果味,這家的Whisky infuse重金屬味...
gourmet
Thrash Metal重金屬注入 美國Metallica樂團推出自家黑麥威士忌
25 Sep 2018
美式燒牛肉 力戰 七割五分純米古酒。
gourmet
美式燒牛肉配搭Sake?扒房Lawry’s驚喜Sake Pairing晚宴
24 Sep 2018