{ SKIP }
文:MenClub William
POSTED ON 10 May 2018
早前日本推出過的「透明」飲品系列,又檸茶,又奶茶,大家都知係gimmick向,依然甜到一個點,不過以「透明」做賣點,似乎更容易抓住顧客視線。飲品製造商Suntory盛勢推出一款名叫「All-Free All-Time」的啤酒味飲品,咦?怪怪地嘅?

日本飲品製造商Suntory旗下的「All-Free」無酒精啤酒,早於2010年已推出市面,主打零酒精、零卡路里和零碳水化合物,其他對手如Kirin、Asahi紛紛投產進入戰場。最近Suntory推出另一變奏「All-Free All-Time」,同樣「三零」的啤酒味飲品,可以俾你任何情況,任何時間飲用,真正 All-Time。不過,留意鋁罐換上膠樽,感覺就全然不同了。

不過都係嗰句,無酒精的啤酒,入口個味真係另一回事,況且呢個明顯就係啤酒味有氣水吧....

幾時有得賣?Suntory All-Free All-Tim 將會在 6 月 19 日上市,咁當然係日本先有賣啦。
夏天就是要喪飲啤酒的節奏。
gourmet
首屆精釀邀請啤酒節 各地啤酒齊集香港
22 May 2018
日本又一廚藝新星之誕生。
gourmet
世界年輕廚師大賽結果出爐 日本代表藤尾康浩成冠軍
22 May 2018