{ SKIP }
文:MenClub William
POSTED ON 23 Jul 2018

外國有網民流傳一個恐怖故事嘅情節橋段,有人去完超市買餸返屋企,當然有賣香蕉,過左一排佢地就發現蕉上就出現一句,「我知道你做過D咩」(I know what you did...),大佬,完全係《Scream》嘅橋段黎喎。

事緣來自美國電視劇集編劇Kevin Biegel,就諗到呢個相當邪惡嘅idea,去超市內的水果區,喺一條條黃兼生生地嘅香蕉上刻字,等人買屋企,過多幾日,隨著香蕉愈熟,蕉上嘅文字自會浮現,(對於有做過虧心事嘅人黎講)個一刻感覺就好似俾「朋友」知道你嘅秘密一樣,諗起心都寒一寒。

雖然Biegel大哥本人係編劇,呢個帶強烈惡作劇嘅viral都唔建議你去做,不過就咁網上都出現唔少關於 #hauntedbanana嘅post。最後再講一次,唔好輕視呢類惡作劇帶來嘅影響呀,真係嚇死人嫁。

500歐元食住米芝蓮星級美食睇巴黎景色,幾抵呀!
gourmet
Alain Ducasse主理 嘆星級美食遊塞納河
16 Aug 2018
正如每個人心中都有座斷背山,每個男人心目中都會有間最愛的吧(對毒男們黎講可能係網吧),呢間吧未必有咩特色、未必有咩好飲、甚至連坐都未必好好坐,但你就係鍾意同班朋友三不五時去坐下、傾下計,呢間「吧」唔再係 ...
gourmet
香港都有!死前必到的150間酒吧
10 Aug 2018