{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 10 Sep 2017
難得放假,最好就係聽下歌、飲下咖啡放鬆一下。而如果你年紀有返咁上下又好彩,你就應該會見過放喺老舊酒吧、咖啡店嘅黑膠點唱機。不過呢啲唱片機都已經被時代淘汰哂,依家就算要搵黎懷緬一下都唔知去邊搵——其實好簡單,有錢就得架啦。


Crosley Radio就推出咗號稱目前全世界唯一一部仲生產嘅黑膠唱片機,最多可以放70隻7吋黑膠單曲,加埋AB面即係140首歌,不過買機唔送碟,呢140首歌就要你自己慢慢砌。揀歌可以用機面上嘅按鈕,亦可以用遙控;遙控同時操控音量、換碟等功能。如果你想,亦可以用藍芽連接其他音源黎播歌。內置D4擴音器加五聲道喇叭,必要時你仲可以再連外置喇叭。所以準確啲黎講,佢係一部點唱機樣嘅高級黑膠播放機黎!


懷舊得黎又跟上時代,呢部嘢一睇就知唔係凡人們嘅玩兒,尤其當你睇到個價錢——12995美金!即係超過十萬港紙一部!仲未計你要儲嗰70隻黑膠嘅時間同金錢!大家都係睇下好啦!
crosleyradio


想成為NBA球員?過到呢兩個測試先啦!
hobby
【高手】NBA級別嘅測試究竟有幾難?!
25 Sep 2017
呢個咁科幻嘅設計,竟然係來自一個1920年代嘅茶杯…
hobby
三尖八角 Krautmotors改裝BMW「電羊」
25 Sep 2017