{ SKIP }
文:MenClub 波特先生  圖:互聯網
POSTED ON 12 Jun 2018

NBA總決賽面對東岸冠軍騎士,勇士輕鬆用上4場就將對手橫掃,近四年三度成為總冠軍。而就喺成功奪冠後,勇士全員隨即喺騎士主場大肆慶祝,並同往年一樣球員及工作人員們不斷開香檳四圍噴慶祝,其中一眾球員更帶上護目鏡可以話係有備而來。

而作為NBA總冠軍,勇士準備比球員們慶祝嘅香檳當然唔係普通野,甚至你可能會認為有點兒浪費,因為呢啲好似幫佢地沖涼嘅香檳每一支都價值不菲!

據報導指,今年勇士慶祝再奪總冠軍一共準備左300支Moët & Chandon香檳,其中包括150支,每枝價值$1250美元的Impérial Golden Luminous;及150支,每支價值$1500美元的Nectar Imperial Rose,全數總值超過40萬美元,相比去年嘅15萬美元足足多左超過一倍!

差唔多1萬蚊港紙一支嘅香檳,就係咁被呢班球員一野就倒晒係個身度,真係品嚐佢味道嘅機會都完全無,實在係太浪費了。

不過無計,呢班球員位位坐擁天價身價,呢40萬美元香檳費都真係唔算得係咩,遲下番到去奧克蘭舉行嘅奪冠巡遊,相信花費將會更加誇張及盛大呢!

真係「有志者鄧竟成」!
hobby
【Wow!】唔使一年,Mike Bibby化身大隻佬!
18 Jun 2018
不過目前只有公開出《通靈王》模型原型,售價同發售日期都仲未落實,想買嘅粉絲要密切關注!
hobby
《通靈王》20周年紀念 推出超精緻「麻倉葉」&「葉王」模型 ... ...
18 Jun 2018