{ SKIP }
文:MenClub 波特先生  圖:互聯網
POSTED ON 08 Aug 2018

人稱「格鬥狂人」嘅徐曉冬,近年不斷挑戰唔同門派嘅武術師傅,以證明對方喺現代已經唔實用,只係用黎「呃飯食」,最終佢亦真係多番KO對手,無論詠春、太極等都好似真係完全唔係佢對手。不過,近日佢再次接受搏擊拳手嘅挑戰,結果卻意外地被對方打穿頭,並需要縫上多針。

從影片入面可以睇到,徐曉冬基本上全程只有捱打,對方不斷以膝撞及快速直拳攻擊徐曉冬,後者則只係用雙手護頭,毫無還擊之力,甚至一度被打至倒地。之後徐曉冬雖然成功爬番起身,但係對方嘅膝撞攻擊持續不斷,最終徐曉冬終於捱唔住停止對戰,並發現原來佢嘅頭部已經受傷流血。

經檢查後,徐曉冬右眼眉上方被對方踢爆左,由於傷口過大需要縫上26針,並且一係雙層縫鋒,就係裡面需要先縫上6針,真係非常恐佈。

睇見徐曉冬全程被打,有人認為呢個就係「格鬥狂人」嘅真面目,就係面對職業拳手嘅時候就原形畢露,毫無還擊之力。不過,有消息指其實呢次只係徐曉冬嘅一次實驗,其實喺佢被呢位拳手踢爆頭之前,佢已經連續對戰左3位拳手,每次3分鐘,而佢只係全程防守,佢想睇下自己以38歲之齡可以有幾耐打。

如果消息屬實,徐曉冬真係連續對戰4位拳手嘅話,以佢咁嘅年齡再加上佢只係業餘拳手,佢嘅防守能力已經算係非常出色了。

【期待新戲】Papillon (巴比龍) 史上最偉大的逃獄故事回歸銀幕 都市人生活繁忙緊張,其實我們心中或多或少都會有逃獄的響往,夢想自己有一天能逃離現實的地獄,通向桃花源。大家有沒有看過美國著名電視劇PRISON ...
hobby
【期待新戲】Papillon (巴比龍) 史上最偉大的逃獄故事回歸銀幕 ... ... ... ... ...
15 Aug 2018
明夏Wade係咪真係退役呢?!
hobby
【最後的最後】「閃電俠」Wade將續約熱火1年,明夏退役?!
15 Aug 2018