{ SKIP }
文:MenClub Kay Pang 圖:互聯網
POSTED ON 04 Aug 2017
早喺1982年經已誕生嘅意大利Funtional Outdoor牌子Stone Island,近年透過多個品牌聯名例如Nike、Supreme、PORTER、Diemme、New Balance等等,以及當紅巨星包括Drake及Travis Scott等不斷著用,再一次受到年輕人追捧,成為機能風造型嘅必備品牌之一。





到近日,Stone Island更有爆炸性消息,嚟自新加坡嘅知名投資公司Temasek收購Stone Island 30%股份,而主理Carlo Rivetti亦透過最近一次訪問對Temasek嘅慧眼識英雄,作出最高嘅感謝之意,並表達今次被收購將會在助Stone Island擴展全球業務,相信不久嘅將來,Stone Island將會有更多高質時裝企劃同全球各地會有更多店鋪,Outdoor愛好者絕對要拭目以待!


雖然呢條支線暫時未登陸香港,但有興趣嘅人依然可以喺網店Slam Jam Socialism中購買。
style
【百年老牌進軍潮界!】Kappa時裝味復古支線Kappa Kontroll
18 Aug 2017
左右腳不對稱一隻偏一隻細,不是咸碧的專利,反而是大部分人常見的事。因此買一對鞋,細心的話會發現其中一邊會鬆少少。更甚的,是歐洲鞋永遠與亞洲人的腳型不同,穿上腳不免有些貌合神離。本屬是日本義肢製作的大森 ...
style
【日本製鞋職人來港】大森勇輔Yusuke Omori度身訂造手造皮鞋服務 ...
18 Aug 2017