{ SKIP }
文:MenClub Kay Pang
POSTED ON 10 Aug 2017
足球界成日都講「最後拼圖」呢個Terms,其實運用係時裝界亦都得,例如過去一直同「師奶最愛」、「平價名牌」等字眼掛勾嘅美國品牌Coach,4年前任命曾於多個皮具品牌如LOEWE、MULBERRY任職嘅Stuart Vevers為創意總監,Stuart呢塊「最後拼圖」除咗開創全新高級時裝支線Coach 1941同熱賣嘅皮製Backpack、包包等單品,去年6月起同Apple攜手打造Apple Watch錶帶產品,更成功將Coach拉回時尚行列!





適逢秋冬季即將來臨(講緊嘅當然係外國而唔係香港啦!),Stuart Vevers就為大家帶嚟充滿秋意嘅Goldenrod配色,以及黑色及啡色皮革錶帶,並加入一隻卡通暴龍作為點綴,以表達出Coach年輕化後嘅童趣玩味,索價$150USD嘅呢款新錶帶,接近入門級Apple Watch價位嘅佢值唔值得入手,講真真係見仁見智!



山羊絨的優雅、手工絲印板畫技術的傳統工藝、灰及紅的英倫紳士色調,均展現出Fred Perry鮮有斯文的一面。
style
【鞋匠勝川永一謹製!】Fred Perry x H. KATSUKAWA聯名別注
16 Jan 2018
自日本90年代中期興起了名為「American Casual」的服飾(國內及台灣的網站翻譯為:阿美咔嘰),這個派系的服飾不講求時尚fashion,反面是講求每件服飾物件也是life time恆常着用,因此每件製作出來的衫褲皆力求盡善盡 ...
style
【日系美式風情】關西牛牌UES 秋冬Denim服新作
16 Jan 2018