{ SKIP }
文:MenClub Kay Pang 圖:互聯網
POSTED ON 09 Oct 2017
上個週末,英國權威時尚媒體Business of Fashion(簡稱BoF)爆出The Carlyle Group(凱雷集團)有意入股街牌龍頭Supreme,呢間位於華盛頓嘅投資公司,係美國私募股權投資嘅巨頭,入股Supreme相信會為品牌展開全新嘅一頁。直到今日,Supreme創辦人James Jebbia亦終於親口確認今次嘅消息!


據BoF引述James Jebbia對於The Carlyle Group嘅入股指:「Supreme係一個不斷成長嘅品牌,為咗持續增長所以選擇同The Carlyle Group合作,呢間投資公司擁有豐富嘅營運經驗,亦係Supreme當下發展最需要嘅因素。當然,Supreme嘅品牌定位亦不會因The Carlyle Group入股後而產生變化,未來將會繼續維持自1994年開始所專注及擅長嘅領域。」最後,James Jebbia亦確認同The Carlyle Group經已達成交易協議,Supreme會唔會因為今次事件,而喺未來變得更全球化?會唔會有機會將專門店擴展至大中華地區?就要拭目以待!

山羊絨的優雅、手工絲印板畫技術的傳統工藝、灰及紅的英倫紳士色調,均展現出Fred Perry鮮有斯文的一面。
style
【鞋匠勝川永一謹製!】Fred Perry x H. KATSUKAWA聯名別注
16 Jan 2018
自日本90年代中期興起了名為「American Casual」的服飾(國內及台灣的網站翻譯為:阿美咔嘰),這個派系的服飾不講求時尚fashion,反面是講求每件服飾物件也是life time恆常着用,因此每件製作出來的衫褲皆力求盡善盡 ...
style
【日系美式風情】關西牛牌UES 秋冬Denim服新作
16 Jan 2018