{ SKIP }
文:MenClub Kay Pang 圖:互聯網
POSTED ON 09 Jan 2018
聖誕先啱啱過完冇耐,雖然仲有成個月先到情人節,但相信唔少人已經為咗呢份所謂嘅「情人節禮物」頭痕緊!送手袋送錶送香水,定係最老土送99朵玫瑰?唔怕死嘅「師兄」,可以考慮以下呢舊朱古力,包保見到女朋友由「西面」變成好驚喜果個樣!

免得各位誤會,坊間有好多整成手袋外型嘅甜品,但呢舊唔係一個整成Passport套外型嘅朱古力,而係一個真真正正嘅Passport套!實情係日本職人袋牌「土屋鞄製造所」每年情人節都會以〝レザーチョコレート(Leather Chocolate)〞呢個主題創作限定單品,往年都曾經推出過手袋、散紙包等情人節限定,但今次Passport套嘅長方形外型,再加埋個絲帶包裝真係可以以假亂真,定價方面28,000Yen尚算合理,1月13號開始係日本各大直營店開售,雖然Online Store唔Ship日本以外地區,不過曾經喺灣仔開過海外分店嘅土屋鞄製造所,仍然有個香港陳列室,有興趣嘅人不妨直接聯絡查詢呢個情人節限定作!



土屋鞄製造所香港陳列室
香港中環歌賦街33號經富中心3樓B室  2745 6821
來自広島的洋服職人清水真(Makoto Shimizu)更會由今日起至28日於「靜月裁店」中駐場,為大家即場度身訂造The My Way西裝!
style
【洋服職人駐場!】「靜月裁店」企劃開催
22 Jun 2018
這幾年Hi-End fashion與street fashion的強烈碰撞,傳統男士高級西裝在這戰場上可謂一面倒敗退。這幾季幾乎是闊身剪裁的運動服、tee在單方面主導著時裝市場,作為幫兇的一份子,Raf Simons在接受《Vogue》訪問時也質 ...
style
【回歸巴黎戰場】Raf Simons ss 2019 高級時裝之榮歸?
22 Jun 2018