{ SKIP }
文:MenClub 佳拿  圖:互聯網
POSTED ON 07 Aug 2018

日本方面嘅Starbucks 不嬲都同日本原宿系教主藤原浩嘅Fragment Design行得好埋,仲推出過好幾次嘅聯乘商品,除咗引起日本當地嘅潮人們去搶購之外,佢哋嘅Resll價亦都炒到上一個可觀數字。

最近嗰次就喺兩個月前,日本Starbucks 同 Fragment Design 就搵咗有成百年歷史嘅Outdoor用品牌子 STANLEY 搞完個三方聯乘,出咗一套兩色嘅保溫咖啡杯。當時我喺東京都行咗三四間先搵到一隻。

事隔只有短短嘅兩個月,佢地兩個老友又搵咗個玩開簡約 Vintage Style 嘅器皿品牌 Fire-King 做三方聯乘,而今次嘅聯乘商品就公布咗有一套兩隻分別以灰色同Navy色嘅製作嘅玻璃杯,同埋會喺8月21號正式開售,價錢方面就係一隻各5000円。

不過老實講吖,有Hiroshi san 加持嘅話,唔理嗰樣到底係杯定係碟,實際唔實際,大家都係會搶住去買,就算要去跑多幾間搵都在所不惜!
 
呢期準備飛去日本嘅你,識做啦?!
 
STARBUCKS JAPAN
引用Pop-Art藝術教父Andy Warhol 所言:「在未來,每個人都可以成名十五分鐘。」現代藝術從來都是瞬間的創作力爆發,而不談背後有甚麼動機。好像今次嶄新商場THE FOREST今次邀來的美國藝術家Joshua Vides ,他以黑、 ...
style
【首度來港展覽】美國藝術家 Joshua Vides 於THE FOREST舉行波鞋藝術作品展 ...
15 Aug 2018
甫由2008年起,côteciel與apple聯手為蘋果的手機及電腦推出產品配件,那時候côteciel便奠定了品牌既定的工業美學。由是如此,côteciel每年採用的新物料,抑式推出的新袋款,都滲透住強烈的品牌風格。而這份堅 ...
style
【回歸物料原點】法國 côte&ciel fw 2018 10周年袋作
15 Aug 2018