{ SKIP }
文:MenClub Kay Pang
POSTED ON 28 Dec 2016
藍瘦,香菇,本來今天高高興興,點知放完假返嚟就見到呢個消息!冇喇冇喇!等我仲咁天真以為呢一堆咁靚嘅主題屋,他朝一日終會喺香港出現,一向咁講求生活品味嘅MUJI,點解會將全球第一間MUJI酒店,選址係深圳呢?











原來會落戶喺深圳,係因為呢個計劃係同福田中心區嘅地產項目〝深业上城(UpperHills)〞有關,藉住呢個合作將無印全球首個三合一項目(包括店舖、餐廳同酒店)進駐到呢個新市鎮。而呢個計劃喺2017年下半年落成,據悉將會設立5種房型合共79間客房,無印將會全權負責酒店內部設計及房間入面嘅設備同產品。雖然講到係好無印好簡約,不過我就未必會試喇,希望到時會有人試完之後,順手畀返個「包膠」就最好了!



店內除了引進台灣、希臘、南韓、英國等地新生代品牌,更有本地紋身師Rolan Hung坐陣!
style
【Select Shop x 紋身店!】全新概念小店The-Loft即將開幕
18 May 2018
現年41歲的加拿大男星Ryan Reynolds,近期因為宣傳《死侍2》DEADPOOL 2電影關係,不斷突入各位影星好像Beckham、Hugh Jackman的twitter、Instagram之中,非常盞鬼。而這位穿上紅色緊身衣的男星,其實在戲外的打扮亦 ...
style
【Smart Casual界男神】《死侍》主角Ryan Reynolds的穿衣美學
17 May 2018