{ SKIP }
文:MenClub Raphael  圖:互聯網
POSTED ON 12 Feb 2018

如果話你人生中第一次飲威士忌是Black Label溝綠茶,那你第一次飲的伏特加,就很有可能是雞尾酒裡的Absolut Vodka。Absolut夠膽玩嘢已是行業皆知,但玩到叫員工全裸出鏡拍廣告,就是另一個層次的事!

前陣子他們拍了一段宣傳片介紹位於瑞典的廠房、品牌概念、蒸餾過程等等,聽落很正路,但重點全都落在幾十位全裸出鏡的員工身上。

我知你一定問,又不是SOD,做咩玩全裸社員先?第一個理由是,Vodka是一種玩純淨透徹的烈酒,不少酒廠都強調清淨的水源,無污染的環境或做多次蒸餾工序,其實都是想隻Vodka夠清純,飲落去夠順滑舒服。Nudity就是要表達Absolut夠哂透徹!

另一個重要理由,就是片段裡的主題,「The Vodka with Nothing to Hide」,作為新時代的伏特加,Absolut希望以最高透明度,讓市場了解他們的內部運作與釀酒過程,所以拍宣傳片不玩明星效應,改用自己的員工全裸出鏡,Nothing to Hide,不知道飲家去參觀瑞典廠房時,會不會有全裸Tour玩?

從「8-5-2」香港限定版開始,Blue Label Limited Edition 啲設計真係愈嚟愈靚!
watchesandwine
【愈出愈靚】Johnnie Walker Blue Label《狗年典藏》限定版
22 Feb 2018
Krombacher 供應咗足足 3,500 公升 Non-alcoholic Beer 俾班德國運動員,而德國喺獎牌榜排緊第 2,僅次於挪威,真係好過食禁藥!
watchesandwine
【平昌冬奧】德國國家隊飲住啤酒照贏獎牌
22 Feb 2018