{ SKIP }
文:MenClub 小白臉  圖:互聯網
POSTED ON 15 Mar 2019

幾時都話日本人嘅創意係無限嘅,唔少平平無奇嘅物件,都可以搖身一變成為特色小品。就例如嘅隻Mario豉油碟咁,只要倒入豉油,Mario就會馬上現身。有得食又有得玩,搞到我都想買返個,日日係屋企倒豉油。

Mario豉油碟一共有三種款式可供選擇,包括主角Mario Super Star 以及Fire FlowerMario豉油碟利用碟底部嘅凹凸設計,倒入醬汁時所呈現的深淺變化來浮現出三款圖案。就係唔係Mario鐵粉,見到都一定會話「卡娃伊」。價錢方面每款都只係日元¥864,而大細就係直徑 75 mm,高度 17 mm

要注意嘅係,宜家Mario豉油碟只係接受預購。正式發售日期為 2019428日,有興趣嘅朋友就可能要等一陣啦。

預購網站:

https://www.hmv.co.jp/news/article/1902261002/

十張超美感藝術級海報,這一系列十張角色的個人海報,拍得超絕美呢。
hobby
【海報藝術?】奇洛·李維斯《殺神3:Parabellum》全新電影海報 ... ... ... ...
21 Mar 2019
雲達美迪都真係唔知個死字點寫....
hobby
【自殺】雲達美迪:「我曾偷錫伊巴,然後就中兩拳了。」
21 Mar 2019