{ SKIP }
文:MenClub Kay Pang 圖:互聯網
POSTED ON 09 Jan 2018
如果連DHL都可以由速遞踩過界搞埋時裝,咁NBA跨界別就更加合理得多!呢半年積極「時裝化」嘅NBA,繼去年10月份同12月份先後與GIVENCHY前任創作總監Riccardo Tisci,以及LeVI’S合作後,2018年1月迎嚟第3個聯名,今次嘅合作對象係嚟自巴黎嘅「狐狸仔」MAISON KITSUNÉ!

日前透過官方IG平台曝光是次聯名嘅MAISON KITSUNÉ,由法籍音樂人Gildas Loaëc和日籍設計師黒木理也(Masaya Kuroki)共同主理,揉合咗日式剪裁同法式簡約,係個充滿Lifestyle風格嘅牌子,相信今次同NBA嘅聯乘企劃,亦將會以簡約風格「淡化」NBA既定嘅Sport形象,實在令人期待!
雖則呢對將 Adidas 兩大不同時代嘅科技結晶,再融合為一嘅鞋款唔係第一次出,而且話題性唔算高,但係聯乘鞋款都選中呢對,證明其可塑性仍在。
style
【經典重塑】Adidas將與 TfL 聯手推出 Micropacer X R1
13 Dec 2018
講起執筆寫字的需求越來越少的世代,一枝筆由日常生活物開始跳出,成為特定情況才會用的書寫工具。由是如此,一枝靚筆就如名貴手錶一樣,變成了身分象徵。向來專門奢侈書寫工具的Montblanc,今次高級系列「High Arti ...
style
【向康熙致敬!】Montblanc「High Artistry」皇帝龍頭筆系列
12 Dec 2018