{ SKIP }
文:MenClub 佳拿  圖:互聯網
POSTED ON 07 Aug 2018

日本方面嘅Starbucks 不嬲都同日本原宿系教主藤原浩嘅Fragment Design行得好埋,仲推出過好幾次嘅聯乘商品,除咗引起日本當地嘅潮人們去搶購之外,佢哋嘅Resll價亦都炒到上一個可觀數字。

最近嗰次就喺兩個月前,日本Starbucks 同 Fragment Design 就搵咗有成百年歷史嘅Outdoor用品牌子 STANLEY 搞完個三方聯乘,出咗一套兩色嘅保溫咖啡杯。當時我喺東京都行咗三四間先搵到一隻。

事隔只有短短嘅兩個月,佢地兩個老友又搵咗個玩開簡約 Vintage Style 嘅器皿品牌 Fire-King 做三方聯乘,而今次嘅聯乘商品就公布咗有一套兩隻分別以灰色同Navy色嘅製作嘅玻璃杯,同埋會喺8月21號正式開售,價錢方面就係一隻各5000円。

不過老實講吖,有Hiroshi san 加持嘅話,唔理嗰樣到底係杯定係碟,實際唔實際,大家都係會搶住去買,就算要去跑多幾間搵都在所不惜!
 
呢期準備飛去日本嘅你,識做啦?!
 
STARBUCKS JAPAN
叫得上聯名,很多品牌不過是品牌logo放在同一件產品而已,也沒甚麼設計可言。但凡事總有例外,早前於上海出席發佈會Madness主腦余文樂,就親身講述他的愛鞋Converse Chuck Taylor經歷與前塵往事之餘,從這對鴛鴦物料 ...
style
【情迷鴛鴦藍】 MADNESS x Converse 聯乘Chuck70 本週開賣
15 Oct 2018
曾幾何時無論元朗又好北角又好,一街都是的「飛翼鞋」、「熊仔鞋」甚至「薯條iPhone Case」,究竟大家10年後還會接受這種玩味風格嗎?
style
【遲來的聯名!】MOSCHINO [tv] H&M正式曝光
15 Oct 2018