{ SKIP }
文:MenClub 佳拿  圖:互聯網
POSTED ON 30 Nov 2018

喺今年西洋 Hip-Hop 界別入邊最為出位,最當紅嘅 Artist 嚟講呢,呢篇文章嘅主角 Travis Scott 佢無第一,都起碼有頭三。喺佢老本行嘅音樂層面上,新專輯 Astroworld 宣傳攻勢強勁,專輯大賣亦預料之內,加上連帶專輯同時上綱嘅一連串 Tour,反應亦十分唔錯。



講埋佢踩過界嘅 Fashion 嗰邊啦,順住專輯面世嘅幾次 Merch Collection,反應都十分熱烈,睇佢官網每次出新款又或者 Restock 嘅時候,都係秒速售完,另外同 Virgil 推出嘅 Tour Tee,同埋呢一對同 Jordan Brand 合作嘅 Air Jordan IV 當然反應都係火熱都爆。

早前喺十一月中嘅時候 Travis Scott 就喺 Houston 舉辦咗個同新專輯同名嘅 Music Festival —— Astroworld Festival。完就完咗架啦,各大短片平台都有 Famcam ,有與趣嘅就請自己睇返啦。身處香港嘅我哋雖然無緣親身到場,但前幾日 Travis Scott 嘅個人網頁上就宣佈會喺 Online Shop 上架 Astroworld Festival Merch Collection。



單品設計元素上,同上幾次都無太大差別。Tie Dye Tee,Space 元素 Print ,重洗水...不過最大分別就係有個專屬 Astroworld Festival 嘅元素,就係單品上有其 Festival 嘅地點 Print 上去,Detail 位加分。

又係好快賣哂大部分 Items,自己 Mon 實等 Restock。


https://shop.travisscott.com/




在上年因為《One Piece》動畫播出20週年關係,就吸引到唔少國際品牌合作。其中與PUMA嘅就推出過「千陽號」為主題的 CELL Endura,以及「One Piece寶藏」為主題的CELL VENOM,而呢雙日本獨佔的PUMA鞋,在全球眾多One ...
style
【草帽海賊鞋】One Piece x PUMA第三彈LQD Cell
13 Dec 2019
相對香港的壓迫感,台北的創作土釀及空間都比較多。而在時裝界,更默默地發酵出一些衝出國際的品牌。其中今年成軍10周年的Wisdom,由起初的CityBoy式簡約風走到戶外機能為主導,越見品牌功力的深厚下,遇着同鄉台北 ...
style
【台北機能戰線聯合】Wisdom × GOOPiMADE「BLEEM EXISTS 」機能時裝的可能性 ...
13 Dec 2019