{ SKIP }
文:MenClub 軾條鉄  
POSTED ON 09 Apr 2019


就算是有炒作之嫌,KAWS的畫作《THE KAWS ALBUM》早前在蘇富比成交價過億,直令呢位街頭出身的紐約藝術家,成為當代藝術界留名的一員。而今次KAWS繼「KAWS:HOLIDAY」維港海上展覽後,今日KAWS亦突發公佈聽日4月10日於KAWSONE網站發售最新的BFF粉紅版毛絨公仔,而香港AllRightsReserved方面的DING DONG網店亦將於明日開始接受抽籤登記,觀乎近月KAWS的熱賣,呢隻粉紅色BFF都必炒無誤。

講起粉紅色BFF,相信大家都會聯想到早前與Dior合作推出的西裝版粉紅色BFF,售價就高達$7,500美元,相比之下今次呢隻算係平民版了。

而於2016年時,KAWS亦曾推出藍色和黑色版本的BFF毛絨公仔,今次更特意公開套裝照片,先前有買的話,今次冇理由唔照跟!


大家可於香港時間4月10日下午10時至凌晨12時於DINGDONG宅配便 接受抽籤登記。中籤者將於4月15日收到電郵通知。


官方網站 Official website: www.dingdongtakuhaibin.com
雖然Head Porter結束營運令到唔少人惋惜,但Head Porter嘅聯乘合作精神,就由主線Porter延續落去。好似今次日本街牌NEXUSVII.與Porter合作的最新袋系列,就超特別地採用位於千葉県横芝光町的平山園taROSE的玫瑰提煉 ...
style
【Rose Dye薔薇粉紅必殺!】Porter x NEXUSVII.「玫瑰染」植物染色系列 ... ... ...
27 Jun 2019
影相容乜易的今日,男士追求嘅Photography,唔單止係講張相,手持一部品味相機,對焦,按下快門,通通是樂趣,也是過程的享受。如是者,Leica現今正正係男士們最想擁有的攝影玩物。但礙於budget預算,想擁有一部「可 ...
style
【男人敗家三寶】最新M系入門相機Leica M-E正式登場
27 Jun 2019