{ SKIP }
文:MenClub 波特先生  圖:互聯網
POSTED ON 03 Oct 2019

科技日新月異,以往只有在電影中出現嘅高科技產品,都陸陸續續出現於人前,甚至變得平常不過。而其中眼鏡/太陽眼鏡,如今都已經變得不再單係只有眼鏡功能了。

近期不少公司開始推出智能眼鏡,而Bose就係其中之一。今次佢地推出嘅智能太陽眼鏡 - Bose Frames,除左擁有一般太陽眼鏡嘅遮光功能之外,亦具備無線耳機、通話技術及AR裝置。

Bose Frames外表睇落與一般太陽眼鏡無咩太大分別,但實際上於鏡架兩旁均藏有Bose微型發聲單元及麥克風,只要用上Bose專用app,就可以連線用於聽歌及通話功能,而同時享受Bose出色嘅音響實力。

唔單止咁,今次呢副Bose Frames仲有業界首創嘅音頻擴增實境平台Bose AR,用家可清晰了解自家嘅位置及視線內嘅景物,只要通過Bose AR app就可以自動添加一層音頻,令用戶以嶄新方式體驗生活。

不過千祈唔好嘗試將前面嘅黑超鏡更換成平光鏡,然後用於出貓等唔應該做嘅野,記住千祈唔好呀!

最快最強,當然價值不便宜!
tech
【史上最強】Apple全新16吋MacBook Pro登場
14 Nov 2019
岩晒一班天文發燒友!
tech
【天外飛仙】Canon推出天文攝影專用全片幅無反相機 - EOS Ra
11 Nov 2019