{ SKIP }
文:MenClub 波特先生  圖:互聯網
POSTED ON 25 Apr 2021

香港天氣開始熱,相信大家喺戶外行多步都會出汗,一眾著西裝嘅打工仔走落街相信就更加辛苦。而去年由SONY推出嘅Reon Pocket 穿戴式冷氣機,讓用家可以輕便袋住部隨身冷氣,咁就舒服得多。而黎到今年,估唔到第二代Reon Pocket 咁快就登場!

今次Reon Pocket 穿戴式冷氣機第二代,外型同上一代相差無幾,不過內部構造就進行大變,其中吸熱能力係第一代嘅兩倍,同時製冷能力亦大幅加強,相信今舖真係出面30幾度你都可以Keep住25度恆溫。

另外,Reon Pocket 嘅防汗能力亦有加強,咁就算用家做運動都唔使怕D汗浸濕部機啦,不過當然你太大汗就另計啦。

而部機咁舒服又輕便,價錢1000港紙左右,其公司有機向哥爾夫球推廣,相信就算你無打過Golf都知Golf要長期處於戶外,雖然有哥爾夫球車幫你代步,但係都係好熱,所以如果有呢部Reon Pocket 咁班球手就更加可以打得舒服D啦。

對於香港呢啲大城市而言,陸路自不然係最方便快捷嘅郵遞方法,不過世上有唔少住得偏遠嘅人每日都為超長郵遞時間而苦惱。近年唔少大型電商同科技巨頭就相繼推出無人機送貨服務,最近就連英國皇家郵局(Royal Mail)亦 ...
tech
【無人機送包裹】英國皇家郵政測試用無人機 為偏遠島嶼送郵件
12 May 2021
唔覺唔覺又黎到年中,如無意外距離Apple推出新一部iPhone又只係淨返半年時間,坊問亦開始出現更多iPhone 13嘅傳聞。而據Macrumors嘅報導,iPhone 13其中一個最大「突點」,就係佢個後鏡頭真係好~~~~突! ...
tech
【iPhone】傳聞指iPhone 13後鏡頭激突一倍
11 May 2021