{ SKIP }
文:MenClub 艾力克  
POSTED ON 05 Sep 2022

對於波鞋迷嚟講,屋企有十零廿對鞋已屬等閒,但大家又會點樣收納呢?最近LG就喺德國IFA消費電子展示一款高科技波鞋展示櫃,啱曬一眾Sneakerhead !

呢款名為Styler ShoeCase嘅智能鞋櫃採用側透設計,能有效隔絕紫外線,並內置360度轉盤,方便用家喺屋企展示各種心儀波鞋。另外,鞋櫃更內建TrueSteam清潔功能,能針對唔同鞋嘅物料,如皮革、麂皮、絨面等,透過多組可移動噴嘴釋出蒸氣清潔鞋面,並透過Zeo-Dry功能吸濕去異味,保持波鞋乾燥,避免發霉。

另外,產品亦支援LG智能家居應用程式ThinQ,用家能可以透過App遠程控制及監控鞋櫃,Check吓對鞋清潔完未、實時濕度、控制展示等等。官方暫時未公布上市日期及售價。

資料來源:The Verge
人工智能聊天機械人「ChatGPT」自去年11月推出後大受歡迎,能夠幫助用戶翻譯文本、寫email、修改文法甚至乎吟詩作對,三個月都唔夠活躍用戶已已突破1億人。最近有消息指,中國科技巨頭百度亦不甘後人,計劃今年3月推 ...
tech
【人工智能】消息指百度正開發類似ChatGPT的AI聊天機械人
02 Feb 2023
俗話有云,「愛」並不是講出來就可以,是要「做」出來的請不要曲解我的意思,我只是希望提醒各位男士:情人節即將到來,不論是為了氹女友高興,還是求生意志的展現,都是時候為你的女朋友準備一份特別的禮物了!送花 ...
tech
【情人節】女生最愛!暖男風情人節禮物指南!
01 Feb 2023