{ SKIP }
文:MenClub 艾力克  
POSTED ON 09 Sep 2022

相信大家噚日成個Facebook同Instagram都充斥住iPhone 14嘅資訊,有興趣嘅朋友記得今晚8點準時預訂。不過,Steve Jobs細女Eve Jobs似乎就冇咩興趣喇,仲轉貼咗張Meme圖諷刺新機毫無新意,大家又認唔認同呢?

Eve Jobs噚日喺IG限時動態轉貼一張Meme圖,圖中係一名身穿紅色恤衫嘅中年漢,手持一件同款恤衫,配文寫上「在今天蘋果發布會後,我從iPhone 13升級到iPhone 14」,諷刺新機睇落同上代完全一樣、了無新意,引起唔少網友共嗚。
iPhone 14 Plus及iPhone 14

事實上,iPhone 14/Plus同iPhone 13外型上確實分別不大,同樣係M字額,而晶片亦沿用舊年推出嘅A15,只係前後鏡頭稍為升級,同埋多咗隻紫色配色,以及加入「衛星緊急SOS」(中、澳、港不支援)及車禍偵測等新功能。

題外話,現年24歲嘅Eve Jobs畢業於史丹佛大學,目前係著名模特兒公司「DNA Model Management」旗下嘅時尚Model,各大時尚雜誌及時裝周都能夠見到佢嘅身影。

資料來源:ladbible

人工智能聊天機械人「ChatGPT」自去年11月推出後大受歡迎,能夠幫助用戶翻譯文本、寫email、修改文法甚至乎吟詩作對,三個月都唔夠活躍用戶已已突破1億人。最近有消息指,中國科技巨頭百度亦不甘後人,計劃今年3月推 ...
tech
【人工智能】消息指百度正開發類似ChatGPT的AI聊天機械人
02 Feb 2023
俗話有云,「愛」並不是講出來就可以,是要「做」出來的請不要曲解我的意思,我只是希望提醒各位男士:情人節即將到來,不論是為了氹女友高興,還是求生意志的展現,都是時候為你的女朋友準備一份特別的禮物了!送花 ...
tech
【情人節】女生最愛!暖男風情人節禮物指南!
01 Feb 2023