{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 05 May 2022

自2016年「AV退役」後,上原亞衣一直都冇幕前性感演出,不過近日佢就重返東京著名脫衣舞場地「浅草ロック座」舉行20場脫衣舞表演,亦為此接受訪問。而由於近來日本演藝界被爆出多單「性傷害醜聞」,所以記者亦問上原亞衣嘅睇法,而上原亞衣就話:「冇聽過AV業界有咁嘅嘢呢」。

卻說當年上原亞衣AV退役時,亦曾於「浅草ロック座」舉行一連20場脫衣舞表演,當日更係場場爆滿。而今次再「復出」,亞衣BB就話係因為知道「浅草ロック座」近年經營非常困難,又覺得當日退役表演時「浅草ロック座」方面幫咗佢好多,加上佢希望自己每隔兩三年可以有話題性嘅作品,所以決定以「20代最後一次脫衣舞」回歸脫衣舞場,順手幫一幫「浅草ロック座」。

訪問中,記者亦以近來日本演藝圈嘅性醜聞,帶出亞衣BB離開AV業界後,業界近年嘅改變。首先亞衣BB就話「我認為AV界同演藝界中,明面同暗面嘅嘢係調轉嘅 (即係AV界表面好多「性」相關嘅嘢,背後其實大家都好正常;演藝界表面大家好正常,暗地裏有好多性醜聞)。至少就我知道嘅範圍內,從來都冇聽過、見過有性傷害——AV監督同演員嘅工作就係『性』,但『傷害』嗰部份就應該冇。」

另外亞衣BB亦指近年AV業界嘅操守越黎越好,過往常見嘅「強逼拍攝」已經不再存在。「依家如果女優唔鍾意套作品,作品拍完都唔可以拎出黎賣,而且簽約時要錄影亦已經成為慣例,所以變化好大。」

亞衣BB亦認為,大眾覺得「女仔肯剝衫就搵到錢」呢個想法係錯嘅,「我想化解呢個誤會,亦想提醒有意向女優發展嘅女仔。依家啲人個個都好可愛,已經唔係嗰個『年輕又好睇嘅女仔剝衫就會成功」嘅世界啦。」

而且佢提到,當過AV女優後的確好難回到正常生活,「我聽過好多人話好難搵工。即使依家有新法例,定明女優退役五年後可以要求下架所有作品,但呢種『電子紋身』依然好難消除。」

佢亦透露目前係靠過往嘅積蓄、投資以及經營YouTube等維持生活,未來有意到海外發展,甚至有移民嘅打算——唔知會唔會打算黎香港?

資料來源:Oricon News

圖片:ai_uehara_ex on IG

曾幾何時,空姐乃係唔少女仔嘅夢想工作,亦係最能引起男性幻想嘅職業之一,不過近年疫情搞到好多空姐都冇工開,唔少人都轉咗工。而今晚要為大家介紹嘅呢位「華村あすか」,曾經亦有一個空姐夢,亦同樣地中途轉咗工, ...
girls
【深夜】差啲去咗做空姐 高身長好身材「華村あすか」
02 Dec 2022
如果有得揀,絕大部男士都係鍾意年輕貌美嘅女仔好多女士喺呢個時候就會跳出黎鬧「你哋膚淺」。但其實佢哋真係錯啦,因為男人嘅膚淺唔係在於「只鍾意年輕女仔」,而係在於「只要佢夠靚同身材夠好,唔理佢幾多歲我哋都 ...
girls
【深夜】熟女的頂峰!日韓混血IG網紅「KIKA」
01 Dec 2022