{ SKIP }
文:MenClub Raphael  圖:互聯網
POSTED ON 16 Apr 2018

個人認為James Harden近年成長真的超乎想像,打法更趨成熟,能帶起球隊,有巨星風範,說是真MPV也不為過,運動分析我還是交給MenClub的波特先生,這裡我們睇睇大鬍子的時尚一面;前排他登上美國《GQ》雜誌的封面,除了花肖的時裝外,他還分享了個人收藏的幾枚腕錶。

金鏈、鑽石手環當然不在話下,James Harden首先展示出一枚Classic Rolex : 一枚黃金 Rolex President Day-date,是他自己儲錢買的首枚勞力士腕錶。

Rolex President Day-date是否覺得熟口熟面? 股神巴菲特也是出名成日戴這枚Rolex,價值僅約3萬4千美元,折合港紙26萬幾。

由母親送贈的黃金Audemars Piguet (AP)是聖誕禮物,而鑲鑽的一枚AP Iced Out則是3年前收到的生日禮物,Harden笑說他自己也不知道到底有幾少鑽石在錶上。

唔緊要,MenClub話你知這枚Audemars Piguet Iced Out Royal Oak Offshore,在精鋼錶殼、錶圈與錶帶上有共26 ct鑽石,全手工鑲嵌,雖然閃到無朋友,但Harden這類超級球星,絕對Carry得起。

Source : GQ

學著名錶評人金成早前接受我哋訪問時講,香港地嘅「勞」真係多到一街都係,行出街唔覺意都會同人撞錶。如果想更加突出,除咗買更貴更高級嘅錶之外,亦可以選擇客製或改裝錶。例如來自瑞士嘅「Artisans de Genve」就 ...
watchesandwine
Artisans de Genève客製Rolex 「Rough Matt Diver」迷人藍調
19 Sep 2018
個名叫No.12,但目標係成為愛爾蘭威士忌中嘅No.1!
watchesandwine
McGregor出威士忌 「Proper No. Twelve」
18 Sep 2018