{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 30 Apr 2019
Breitling出嘅腕錶通常都係同飛行或者潛水有關,但近日佢哋就同著名英國電單車品牌車Norton合作,推出咗隻特別版Premier系列,而Norton亦「禮尚往來」地出咗部Commando 961 Cafe Racer MKII Breitling,容易襯衫咪就係呢啲囉!

Breitling Premier B01 Chronograph 42 Norton採用黑色錶盤,配上金色數字、指針同條啡色皮帶(亦可以揀鋼帶),低調得黎又不失型格,時分針上更有特別螢光塗層,方便讀取時間。42mm錶殼左側有Norton嘅標誌,透明背殼上亦有Norton嘅電單車Logo。機芯採用Breitling自製01機芯,可提供約70小時動力,兩個小錶盤分別為分鐘計時同秒盤。

至於Norton出嘅Commando 961 Cafe Racer MKII Breitling限量生產77部,離合器同車座上都有Breitling嘅「B」字,最特別係車上嘅速度計同轉速錶係由Beritling設計。

上回講到「紅配紅、白配白」的襯酒迷思,食物顏色和酒液顏色是可供參考的標準,但不一定完全準確。或者新年留在家中諗下賀年食品襯乜酒,保持身體健康之餘,順便誠心感謝某國經常關照香港就更好。 ... ...
watchesandwine
五花馬 - 好酒過新年
24 Jan 2020
而餐桌上的酒如何配襯食物當然是非常重要且充滿學問,然而,最常聽到的「紅酒配紅肉、白酒配白肉、甜酒配甜品」究竟是否 Food & Wine Pairing 的金科玉律? ...
watchesandwine
五花馬 - 紅配紅、白配白?
22 Jan 2020