{ SKIP }
文:MenClub Dio
POSTED ON 15 Jul 2019
在香港養車難,玩車更難。在美國,要玩舊款經典JDM,就要有耐性。可能和你們的經歷差不多,這位Mark Hutchinson在1995年,因為同學給他看過一本日本汽車雜誌,初次接觸Silvia、180SX、Celica GT-4、Skylines東洋毒物,之後一發不可收拾,等了22年之後,在2017年終於等到1992年車入口美國解禁(25年車齡經典車入口條例),買了一部1992年日產(Nissan)Skyline GT-R R32。
他說:「我要等22年才能擁有這部車,但其實最後六個月,是我暫時一生中最長的等待,就好跑馬拉松最後最難捱的階段。」他在影片中還說一下在美國駕駛右軚的難處,也有談到暫時還不想改裝,保留原廠面貌最好,大家都明白,大家都同意吧?
上年9月,Elon Musk話Tesla Cybertruck可以過河落湖甚至落海......到近月陸續交車,終於有人試試個Wade Mode。首先要去越野模式,之後就可以進入Wade Mode,之後需要10分鐘時間,就可以落水玩最多30分鐘......到底落 ...
autonews
【睇片】終於落水試 Tesla Cybertruck真係可以當船揸?
23 Feb 2024
70萬美元車價,全球限量19部,由意大利Zagato改裝Alpine A110而成的AGTZ Twin Tail,最正就係可以「甩尾」。車尾加長部件可以隨時拆下......出街睇吓泊咩位先算啦......? ...
autonews
【睇片】Zagato AGTZ Twin Tail致敬經典Le Mans戰車 真正可甩尾
22 Feb 2024