{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 19 Nov 2018
電競近年興起,好多人就算唔打機都會當體育運動咁睇下,而為咗更加吸引大眾目光,好多時都會搵返一兩個外貌與才智兼備嘅靚女黎做主持,韓國電競界就出過「恩靜」、歐美就有《LOL》標誌性人物Sjokz,但如果論火辣程度就點都及唔上來自巴西嘅呢位!

Nyvi Estephan係巴西及南美地區中相當出名嘅電競主持,父母分別係音樂家同演員嘅Nyvi自細就已經參加唔少拍攝演出,大個走咗去讀時裝設計,因緣際會之下就兼職做電競主持,後尾仲做埋全職,無論係《LOL》、《Overwatch》、《CS》、《Rainbow Six Siege》、《WOW》、《DOTA 2》、《爐石》到《FIFA》、《Clash Royal》比賽通通都有佢嘅身影,儼然就係南美電競女主持第一人!

不過Nyvi成份CV最搶眼嘅,就係佢曾經於2016年成為《Playboy》嘅封面女郎(該期專講電子科技及遊戲),更成為該年度最好賣嘅期數。咁做得封面女郎嘅佢當然就唔係「善男信女」,渾身上下都散發住南美女生獨有嘅熱情魅力同曲線身材,難怪「區區一個電競主持」都可以有超過90萬Followers!下次你睇電競,又有人問你睇咩,你就可以答佢睇波!

nyviestephan on Instagram

nyvi.oficial on Facebook

nyvi.com.br

擺動一定相當有力!
girls
鋼腰極迷人 Stefanie Knight
18 Dec 2018
叔叔帶你上天台講故仔呀下!
girls
說故事的美女 超可愛台妹「珊迪」
17 Dec 2018