{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 13 Mar 2024

男人睇女呢家嘢總係貪新厭,然後驀然回首,你先發覺那些年J…追縱過嘅那個女孩,原來都已經步入輕熟之齡。點解我咁感慨?原因係我發現原來幾年前我為大家介紹過嘅少女「桃月なしこ」,今年就已經29歲,成為一個輕熟女啦!

今年11月就會迎來29歲生日嘅「桃月なしこ」,係於2018年時開始水著活動,而我哋第一次介紹佢亦已經係6年之前。當時嘅佢本來就做緊美容診所護士,但因為於社交媒體上發佈自己嘅Cosplay照,結果成為網上熱話,隨後就發掘拍攝寫真,2019年時更辭去護士工作專心於幕前發展。接下來嘅幾年,「桃月なしこ」嘅發展相當順利,除咗有機會演出電影、劇集之外,廣告、綜藝節目、舞台劇等工作亦源源不絕。

寫真方面佢冇放棄,至今仍係日本各大少年雜誌嘅封面常客。而且難得嘅即使經過6年辛苦嘅幕前工作,「桃月なしこ」到依家仲保持到一個少女模樣,完全睇唔出已經就黎進入「三字頭」。雖然尺度上同當年比都係冇咩突破,但相信都夠大家慢慢欣賞啦。

IG:nashiko_cos

日本係一個對紋身相當敏感嘅國家,就算你係外國人,就係你唔係「雕龍雕鳳」,都好可能因為紋身而被禁止出入大眾溫泉,更惶論藝人於大眾媒體中露出紋身。不過近年日本對於紋身嘅睇法似乎略有鬆動,例如K-1格鬥上月終 ...
girls
【深夜】紋身解禁 韓系日本辣妹「PyunA」
19 Apr 2024
近年潮流興「Y2K」(當我都拎黎講嘅時候,個潮流好可能就黎過),大家應該都見到唔少依家十八廿二嘅少女、著住我哋十八廿二時候風格嘅衫粗略地講,即係「MK妹」!但「MK妹」其實不限於打扮,其實仲描述緊當年某部份 ...
girls
【深夜】日本王道MK妹!人生進程超快嘅「小田愛実」
17 Apr 2024