{ SKIP }
文:MenClub William
POSTED ON 16 Jan 2019
雖然美國政府因為圍牆議案問題陷入停擺,白宮個廚房都被迫放停薪假,不過Donald Trump見客嘅嘢,當然唔可以停,喺無廚師提供服務下,接見全美大學美式足球總冠軍隊——克萊森大學老虎隊(Clemson Tigers),就上演一幕奇景,席上的食物,清一色快餐食物,白宮「快餐放題」,只此一晚。

整個美國聯邦政府正處於停擺狀態, 仲要去到第24天,政府員工基本上停薪休假,包括廚師在內的許多白宮許多工作人員被迫停薪休假,所以Trump Trump 唯有自己俾錢買快餐招待來訪的應屆全美大學美式足球總冠軍隊——克萊森大學老虎隊(Clemson Tigers)。



現場放滿充滿美國特色的美食,咪就係快餐,仲要唔止一間,幾乎齊晒McDonald、Burger King、Wendy's、Domino各大快餐品牌的漢堡、薯條、Pizza , Trump 本身出名勁鍾意食漢堡,明顯借D意,前前後後訂咗這total 1000個漢堡。Trump Trump解釋,佢之所以會揀咁特別嘅菜單,係因為球員本身都好鍾意食,仲話:「身為美國人,一定鍾意食這些偉大的美國食物!」。



最抵死係咩?係枱頭全擺滿漢堡,管家仲要點著幾支candle,好有情調呀痴線。
超越在你們想像之外的食物實驗。
gourmet
【倫敦痴線實驗展覽】三星米芝蓮大廚Heston Blumenthal有份 用人體細菌培植芝士 ...
21 May 2019
非常值得一去嘅佐敦新酒場。
gourmet
佐敦Eaton HK 大變身 型格新場露天酒吧Terrible Baby
20 May 2019