{ SKIP }
文:MenClub 波特先生  圖:互聯網
POSTED ON 11 May 2018

香港時間5月27日凌晨,歐聯決賽皇馬大戰利物浦將會正式上演,究竟會係皇馬達成三連霸美夢,定係利物浦可以相隔13年後再次捧起歐聯冠軍獎盃呢?

由於如今兩支球隊都已經唔會拎到各自嘅聯賽冠軍,所以今季係無任何一支球隊能夠達成三冠軍呢個偉業的,但係事實上卻有一位球員有機會獲得三冠王嘅身份,佢就係巴西中場古天奴。
喺今年1月嘅時候,本來效力利物浦嘅古天奴,正式如願加盟巴塞隆拿,而加盟之前由於佢已經代表紅軍上陣過歐聯賽事,佢喺小組賽入面上陣左5場比賽,攻入5球,並交出2次助攻,所以佢轉投巴塞後係唔可以再出戰歐聯的。
不過好死唔死,利物浦一路過關斬將至決賽,而巴塞就8強被羅馬逆轉出局,就係咁就做成古天奴仍然有機會拎到歐聯冠軍獎牌,呢個唔知開心定係尷尬嘅情況。
而由於較早前巴塞已經率先奪得西甲冠軍及國王盃冠軍,所以作為球隊一員嘅古天奴已經手握兩冠,如果最終利物浦真係可以擊敗皇馬奪得歐聯冠軍,咁樣古天奴將成為歐洲唯一一位獲得「三冠王」嘅球員!
「亞洲玩具展」TOYSOUL 2018玩具相集巡禮 12月14日開始的一連三日「亞洲玩具展」TOYSOUL 2018 已經開幕左,場內人頭湧湧,大量玩具迷入場掃貨,得閒你可以去睇下,唔得閒都無計,我影少少給大家睇下,如果真 ...
hobby
「亞洲玩具展」TOYSOUL 2018 玩具相集巡禮
15 Dec 2018
美斯成功征服皮利斯個心!
hobby
皮利斯:「我曾與施丹及亨利做隊友,但美斯係與別不同的。」 ...
14 Dec 2018