{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 29 Aug 2018
相信各位男士由細到大都對「扑野」好有興趣——唔係你諗緊嗰種「扑」,而係真係拎住個槌仔扑下木呀揼下釘咁。但大家有冇發現,雖然槌仔係一個單手就可以使用嘅簡單工具,但「揼釘」嘅呢個行為就一定要埋另一隻拎起眼釘先做到?有冇覺得好奇怪?覺嘅話咁就要睇下以下呢個由設計師Michael David Young研發嘅「單手槌」。

呢個單手槌用咗Michael六年時間研發,簡單啲黎講就係集釘槍與槌仔嘅優點於一身,特製嘅槌仔可以安裝一整排釘,鎖上安全鎖佢就係一個普通槌仔,但只需要解開安全鎖,側敲一下以啟動機關,再於適當位置大力一揼,機關就會將一支釘輕力固定,你就可以用回歸正常功用嘅槌仔揼埋佢入去,既唔需要用麻煩(而且貴)嘅釘槍,亦唔怕會揼到自己另一隻手,而且全機械結構,入釘又好似上彈咁,真係好鬼浪漫架!
目前呢個單手槌仔雖然已經完成研發,但就未搵到有廠商願意投產,希望喺不久嘅將來佢可以快啲上市,等大家享受單手扑嘢嘅樂趣!
雖然Johnny Depp控告前妻Amber Heard誹謗案早於6月1日就已經由JD勝訴作結,坊間亦一早接受AH敗訴嘅事實,但AH方似乎拒絕認命,決定死戰到底。據知雙方律師日前回到法官Penny Azcarate面前作最終裁定前嘅最後一次聽證 ...
hobby
【AH上訴】死戰到底!AH拒絕和解先賠8600萬再上訴
27 Jun 2022
由Margot Robbie及Ryan Gosling共同主演嘅真人版《Barbie》,目前正在如火如荼拍攝,預計2023年7月上映。近日網上就流出多張片場照,可見兩位一粉一黑有講有笑,但就未見其他演員登場。 片場照(圖 ...
hobby
【影視】真人版《Barbie》片場照曝光 Margot Robbie、Ryan Gosling粉黑牛仔造型
27 Jun 2022