{ SKIP }
文:MenClub 波特先生  圖:互聯網
POSTED ON 12 Sep 2018

在球場上除左技術之外,球品亦都非常重要,否則即使你贏得比賽,你都贏唔到球迷嘅心。而日前一場國際友誼賽,被車路士外借至南特嘅美國隊中堅美亞斯加,竟然完全將體育精神及球品棄之不顧,令球迷們非常不齒。

較早前美國vs墨西哥嘅友誼賽,憑住中場Tyler嘅入球,美國隊以1:0擊敗對手。不過,喺比賽下半場雙方卻發生衝突,事源係墨西哥中場Lainez想搶美亞斯加個波,但就拉人犯規,球證吹罰後雙方有言語上嘅衝突,其後美亞斯加竟然嘲笑起對方嘅身高。

美亞斯加身高為1.93m,而Lainez則只有1.67m,雙方身高足足相差26cm,所以美亞斯加就友定用身高黎攻擊Lainez報仇,其後雖然Lainez已經行遠,但係美亞斯加卻唔肯收手,竟然繼續扮因為對方太矮而睇佢唔到,最終有墨西哥球員忍唔住衝過去與其推撞。

作為一個男人,咁樣嘲笑對方身高未免太小學雞,雖然對方對你犯規可能唔岩,但係咁樣實在係太無品了。

迪士尼+打響頭砲星戰系列大作The Mandalorian 公佈男主角 在串流媒體的劇鬥下海外電視劇的黃金歲月可能正在降臨,早前大鑼大鼓下年開台大搞的串流新平台迪士尼+,當然會用盡手上握住的幾張皇牌星球大戰系列同Mar ...
hobby
迪士尼+打響頭砲星戰系列大作”The Mandalorian” 公佈男主角
14 Nov 2018
仮面Rider,細個係叫佢「蒙面超人」。後來到咗平成年代之後,大家都開始叫佢做「拉打」。可能大家都唔想再叫佢做「超人」啦!而不知不覺間,平成拉打已經出咗20套作品有多,官方亦喺哩個期間推出劇場版,當然一堆精 ...
hobby
平成20作劇場版紀念Tee,拉打着上身
14 Nov 2018