{ SKIP }
文:MenClub 摯樂  圖:互聯網
POSTED ON 09 Jan 2019

【降噪耳機】丹麥Jabra 加強戰線推出頭戴式降噪耳機Elite 85h

如果要為2019年的影音總結發展趨勢,其中一個趨勢就係愈來愈多降噪耳機的出現和普及,各大廠都紛紛推出自家品牌的降噪耳機產品。丹麥的Jabra去年就成功推出多功能真無線耳機Elite 65H,今年Jabra就當然更上一層樓推出大的降噪無線耳機。話哂都有一定的口碑同能力,佢地即將推出的頭戴式降噪耳機 Elite 85h剛剛係最新CES展會前發佈,特點是可以因應外間環境聲音情況自動調節耳機降噪模式和能力。

 

此外,另一個佢地構想的賣點是迎合近年發展的智能語音功能,支援全語音智能助手,只需要講出語入指令去可以啟動 Alexa、Siri 及 Google Assistant等。全面適應將來智能語音發展的潮流,講開呢一樣野當然希望2019年香港有粵語全面支援的語音智能助手啦。英語系國家呢方面就已經好成熟,我地還需努力。

 

Elite 85h 外形同其他頭戴式耳機差唔多,不過丹麥的設計較人性化,可見有一定厚度的頭帶,應一如品牌細細粒的真無線耳機咁有良好舒適的配戴體驗。同其他競爭對手唔同的是佢地的降噪功能是主動性因應環境自動調節。佢有內置的「SmartSound」功能,利用智能技術因應環境自動切換 Commute、In Public 及 In Private 模式,保證唔同環境和時間都可以自動適應你身邊情況。

 

Elite 85h的續航力達到30 小時以上,自動降噪下都有咁強大的表現係值得加分讚賞。Elite 85h 的發售時間未定,但根據過往品牌策略公佈同發售距離不會太遠,應好快就可以出售,對這個丹麥品牌有信心的支持者們,係時間買返一對。

實在太令人感動!
hobby
【里程碑】Derrick Rose突破1萬分啦!
16 Jan 2019
【PG-13版死侍引進】大陸版死侍宣傳海報有心機 我地香港人一早上年5月已經睇左限制級全版本的死侍,北方限界街以北比較遠的祖國,1月25日才正式上映死侍2,雖然我深信對於大陸上畫死侍,好多本地市民都套用死侍 ...
hobby
【PG-13版死侍引進】大陸版死侍宣傳海報有心機
16 Jan 2019