{ SKIP }
文:MenClub 波特先生  圖:互聯網
POSTED ON 29 Jan 2019

由法甲球隊南特以1500萬鎊轉投英超卡迪夫城嘅阿根廷射手,較早前乘坐前往卡城嘅私人飛機期間,因為飛機失聯至今仍然音訊全無,預計其生存機會非常渺茫,其家人目前想做嘅其實就只係希望可以證實其最終狀況。不過,另一邊廂由於Sala並無到達卡城向新球隊報到,因此球員轉會費一事原來仲未解決。

據最新報導指,卡迪夫城喺Sala失聯前兩天已經與南特簽下球員轉會合同,但如今前者並無照合約要求,將第一筆600萬歐元的款項過比南特。對於呢個情況,卡迪夫城方面表示可能會對南特作出提控,佢地認為係南特方面並未好好安排Sala嘅航班導致目前嘅境況。

不過,南特方面則準備向卡迪夫城作出反提控,因為佢地並無按照合約要求過數。雖然係咁,南特並無意喺現時呢個情況作出任何有關財務上嘅行動。

南特主席表示:「目前我地唔會喺呢個牽動人心嘅情況下談論金錢。而家我地唔會向對方要求任何東西,遲一點再算。」

事實上,Sala嘅轉會牽涉到第三支球隊,因為另一支法甲球隊法爾多亦仍有Sala的一半擁有權,令今次嘅Sala轉會失聯變得更加複雜。

提一提伊巴謙嘅偶像就係巴西人朗拿度
hobby
【唯一】伊巴謙莫域:「世界只有一個朗拿度,就是巴西那一位。」 ...
06 Dec 2019
【美國電影】真人版花木蘭推出已修改的第二版預言眾星華麗登場 花木蘭電影重新補拍完又推出新預告,我相信大家有興趣睇的已經大清早追住睇左,無興趣睇的我都想同大家好好探討一下幾個問題!第一.中國觀眾的電影 ...
hobby
【美國電影】第二版預告眾星華麗登場《花木蘭》榮光歸何處? ... ...
06 Dec 2019