{ SKIP }
文:MenClub 波特先生  圖:互聯網
POSTED ON 31 Jan 2019

一場0:4大敗,令車路士隨即響起警號,因為佢地已經被阿仙奴超過跌至聯賽第五,而排名第六嘅曼聯則僅落後佢地2分。而更令車路士雪上加霜嘅係,佢地嘅核心球員夏薩特可能好快就要離隊加盟皇馬了。

現年28歲嘅夏薩特想加盟皇馬已經係公開嘅秘密,但車路士仍然會全力去留住佢,不過領隊沙利好似已經接近放棄,佢亦為如果夏薩特堅決要走的話,球隊就唔應該繼續花時間喺佢身上,甚至佢覺得如果夏薩特想嘅,就隨便離開球隊吧!

目前,夏薩特與車路士嘅合同2020年夏天就會完結,亦即係話未能完成續約的話,佢就好大機會可以在2020年以自由球員身份離隊,屆時車路士就會人財兩失。而夏薩特已經表明唔會同車路士續約,因此車路士能夠做嘅就係盡快完成交易,咁樣先可以將佢賣得高價一點。當然,車路士心目中都有一個價錢的,就係1.12億歐元。如果皇馬真係出呢個價,咁樣夏薩特就會超越巴利,成為皇馬歷史收購身價最高嘅球員。

2012年,夏薩特由里爾轉投車路士,並喺史丹福橋取得不錯嘅成就,其中包括為球隊奪得兩次英超冠軍及上季的足總盃冠軍。

目前為止,夏薩特今季為車路士一共交出10入球10助攻,佢係球隊嘅進攻命脈之一,失去佢將令球隊嘅攻力大受打擊。

導演羅素兄弟將拍兩部新作R級吸毒蜘蛛仔《Cherry》及真人版《神勇飛鷹俠》 SDCC聖地牙哥動漫展曲終人散,但仲有一單不能數漏的就是《復仇者聯盟4》導演羅素兄弟的兩部新作,一部是大家回憶滿滿聽到都興奮的真人 ...
hobby
導演羅素兄弟將拍兩部新作R級吸毒蜘蛛仔《Cherry》及真人版《神勇飛鷹俠》 ... ... .. ...
23 Jul 2019
日經典冨樫義博漫畫作改編成真人版《幽☆遊☆白書》舞台劇 一提起冨樫義博,唔知你會馬上想起咩野作品?其實係未長期休養前,冨樫真係超級「堅」的漫畫家,過去還有一部超級經典名作《幽☆遊☆白書》,熱血的男 ...
hobby
日經典冨樫義博漫畫作改編成真人版《幽☆遊☆白書》舞台劇 ... ... ... ...
23 Jul 2019