{ SKIP }
文:MenClub 波特先生  圖:互聯網
POSTED ON 31 Jan 2019

一場0:4大敗,令車路士隨即響起警號,因為佢地已經被阿仙奴超過跌至聯賽第五,而排名第六嘅曼聯則僅落後佢地2分。而更令車路士雪上加霜嘅係,佢地嘅核心球員夏薩特可能好快就要離隊加盟皇馬了。

現年28歲嘅夏薩特想加盟皇馬已經係公開嘅秘密,但車路士仍然會全力去留住佢,不過領隊沙利好似已經接近放棄,佢亦為如果夏薩特堅決要走的話,球隊就唔應該繼續花時間喺佢身上,甚至佢覺得如果夏薩特想嘅,就隨便離開球隊吧!

目前,夏薩特與車路士嘅合同2020年夏天就會完結,亦即係話未能完成續約的話,佢就好大機會可以在2020年以自由球員身份離隊,屆時車路士就會人財兩失。而夏薩特已經表明唔會同車路士續約,因此車路士能夠做嘅就係盡快完成交易,咁樣先可以將佢賣得高價一點。當然,車路士心目中都有一個價錢的,就係1.12億歐元。如果皇馬真係出呢個價,咁樣夏薩特就會超越巴利,成為皇馬歷史收購身價最高嘅球員。

2012年,夏薩特由里爾轉投車路士,並喺史丹福橋取得不錯嘅成就,其中包括為球隊奪得兩次英超冠軍及上季的足總盃冠軍。

目前為止,夏薩特今季為車路士一共交出10入球10助攻,佢係球隊嘅進攻命脈之一,失去佢將令球隊嘅攻力大受打擊。

以作品計銷售量比起第二至第十名加埋都多
hobby
日漫上半年銷售榜 《鬼滅之刃》包辦頭十九名
29 May 2020
【朱克伯格!服務大家】Facebook望搵到方法香港共存配合適應國安法 Facebook行政總裁朱克伯格被人問到香港問題時就話,佢正密切留意中美呢一場全球範圍嘅意識形態抗爭(battle of ideas),希望自己Facebook可以 ...
hobby
【朱克伯格!服務大家】Facebook望搵到方法香港共存配合適應國安法 ...
29 May 2020