{ SKIP }
文:米  圖:互聯網
POSTED ON 11 Feb 2019

最近最引起話題嘅迪士尼動畫電影一定係《Toy Story4》,只不過其實除咗《Toy Story4》之外,萌爆嘅《優獸大都會》都有爆出最新消息,有傳《優獸大都會》嚟緊將會連續推出兩部續集,仲會落成3億美元製作費!

《優獸大都會》係美國華特迪士尼動畫工作室製作、並由華特迪士尼影業所發行嘅3D電腦動畫動作喜劇冒險電影,佢講述喺一個只有人類以外嘅哺乳動物所居住嘅大城市中,主角兔子女警朱迪同一隻街頭行騙高手狐狸阿力合作,解開一樁肉食動物失蹤案,並揭發其背後陰謀。《優獸大都會》上映之後,喺好多國家同地區都創下當地嘅票房紀錄,其總票房收入更於2016年6月5日突破咗10億美元。而《優獸大都會》亦獲得許多榮譽,包括金球獎、評論家選擇獎、安妮獎以及奧斯卡最佳動畫片獎等等。

《優獸大都會》之前一直未有透露新消息,直到電影中其中一位配音員Tommy Lister爆出,正同迪士尼籌畫《優獸大都會》嘅續集,先知呢個大Project正在進行中。Tommy Lister最近接受blogmickey.com訪問時,就話《優獸大都會2》係迪士尼目前正在進行嘅最大Project之一,今次淨係製作成本,未包廣告費用,就用成3億美元!

而之前外媒推估《優獸大都會》預算係1億5000萬美元,咁今次用成3億美元製作費,照計應該就係連續推出兩部續集,不過現階段所有嘢都仲係推測緊,一切都仲要等官方公布。

【新戲推薦】有王晶就有爛片?四大影帝聯手合拍《追龍2》 6月將至,避走《復仇者聯盟4》的各方影片統統回歸。電影業又回到從前熱鬧多變,票房就肯定不會保持強盛,但唔同的電影有機會推陳出新,當中有一套一看就 ...
hobby
【新戲推薦】有王晶就有爛片?四大影帝聯手合拍《追龍2》
22 May 2019
【實用影音】Victrola VS-140是另一款咖啡檯造型的藍芽喇叭 整一張檯出來當喇叭,並非第一次出現的概念,早前我地已經介紹過一個香港設計的喇叭檯。不過產品要成功殺出重圍除功能還是外觀,起碼別人一睇就覺得就 ...
hobby
【實用影音】Victrola VS-140是另一款咖啡檯造型的藍芽喇叭
21 May 2019