{ SKIP }
文:MenClub 佳拿  圖:互聯網
POSTED ON 08 Feb 2019

講到志在為參加者配對成情侶嘅求愛節目,香港人最為深刻應該都係無線當年嘅《求愛大作戰》,盛男盛女一詞喺當年正式被大眾所採用,去形容長時間單身之男男女女。

至於近年雖然香港有關類型節目之產量大幅減少,但全懶鄰國各大小電視台所製作之真人騷被大台所購入,我哋喺香港電視台都可以睇到大陸式驚天地泣鬼神嘅求愛真人騷,例如《非誠勿擾》以及《非常完美》。

如若自認自己鬼仔性格唔識欣賞東方美嘅,西洋電視台亦有不少同類型節目,只不過你想搵嚟睇睇嘅話又要上裝搵一餐,就算大台有買嚟播佢無做 Promotion 嘅你都根本唔知佢幾時播。不過如果你有睇開 Netflix 嘅話,呢套 "Dating Around" 就無走雞啦。

呢套香港暫譯作《蜜蜜約》之節目—"Dating Around",標榜住係 Netflix 推出的第一部原創約會節目 嘅名號。喺每一集嘅節目中,都會搵嚟一名單身人士,分別同五個陌生人嚟一場貨真價實嘅約會,而觀眾們要睇嘅不單係其約會結果,當中之過程更是引人入勝;而且五位陌生人當中更要喺各自之約會搏取表演爭取出線資格,進行二次約會。



"Dating Around" 暫時只有 Trailer 可以睇,因為 "Dating Around" 將會喺 2 月 14 日情人節當日上架。

https://www.youtube.com/watch?v=pVmDZVcpeRs
導演羅素兄弟將拍兩部新作R級吸毒蜘蛛仔《Cherry》及真人版《神勇飛鷹俠》 SDCC聖地牙哥動漫展曲終人散,但仲有一單不能數漏的就是《復仇者聯盟4》導演羅素兄弟的兩部新作,一部是大家回憶滿滿聽到都興奮的真人 ...
hobby
導演羅素兄弟將拍兩部新作R級吸毒蜘蛛仔《Cherry》及真人版《神勇飛鷹俠》 ... ... .. ...
23 Jul 2019
日經典冨樫義博漫畫作改編成真人版《幽☆遊☆白書》舞台劇 一提起冨樫義博,唔知你會馬上想起咩野作品?其實係未長期休養前,冨樫真係超級「堅」的漫畫家,過去還有一部超級經典名作《幽☆遊☆白書》,熱血的男 ...
hobby
日經典冨樫義博漫畫作改編成真人版《幽☆遊☆白書》舞台劇 ... ... ... ...
23 Jul 2019